DEKGELDEN 2018

 

(alle dekgelden zijn excl BTW en Verzendkosten)

Hengst

Bij Dracht

      €

Cachet L  1.000,-
Casago II  900,-
   
Ferdinand 1.250,- 
Lyjanero 900,- 
I Am Codex 900,- 
Interest 800,-
   
Zambaccio 800,-
   
JK Commanchi 1.000,- 
JK Leasure Z (DV) 1.000,-
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Bij niet dracht per 01-10-2018 met een gustverklaring van uw dierenarts wordt het dekgeld terug gebracht naar € 250.00 excl. BTW en Verzendkosten. 

Exclusief voor Nederland, alleen via diepvriessperma beschikbaar, van onderstaande hengsten worden de rietjes diepvriessperma alleen onder de volgende voorwaarden verkocht.

Balou Star
€ 500,00 excl. BTW aanbetalen voor eerste dekking.
€ 500,00 excl. BTW en eventuele verzendkosten bijbetalen bij dracht per 01-10-2018
u mag 3 hengstigheden proberen, 2 rietjes per inseminatie, gebruikte rietjes wil de eigenaar retour ontvangen.                                                                                                

 

 

HEEFT U INTERESSE IN HET SPERMA VAN ÉÉN VAN BOVENSTAANDE HENSGTEN NEEMT U DAN TELEFONISCH CONTACT MET ONS OP 06-55752960

Voorwaarden

 

 • De dekdiensten die plaatsvinden via Hengstenhouderij van Bommel te Aarle Rixtel, geschieden volgens de algemene voorwaarden van de Bond van KWPN Hengstenhouders.
 • Hengstenhouderij van Bommel  aanvaardt geen enkel aansprakelijkheid voor schade, ziekte en/of letsel van mensen, dieren, vervoersmiddelen of anderszins. Paarden worden behandeld op risico van de eigenaar.
 • Sperma van onze hengsten kan dagelijks telefonisch en/of via onze website voor 09.00 uur besteld worden. Daarbij ontvangen wij graag de volledige merrie- en eigenaar-gegevens.
 • Mocht het sperma door een of andere reden niet voldoende voorradig zijn, kunnen wij die dag helaas niet leveren. U wordt hiervan direct telefonisch van op de hoogte gesteld, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.
 • Via ons station is het sperma van vrijwel alle SWS hengsten beschikbaar binnen- en buitenland.
 • Alle dekgelden zijn exclusief BTW, verzendkosten en afdracht- en/of stamboekkosten.
 • Paarden die naar ons station komen dienen geënt te zijn tegen influenza. Ook bent u verplicht het paspoort van de merrie bij u te hebben, en blijft tijdens het verblijf van de merrie bij de merrie.
 • Alle gemaakte verzendkosten, als ook de verzendkosten van buitenlands sperma of de verzendkosten van diepvries sperma, worden volledig aan de merriehouder doorberekend.Bespreek deze kosten vooraf.
 • Voor inseminatie met sperma van buitenlandse hengsten, sperma van ponyhengsten en/of zelf geleverde rietjes wordt een inseminatievergoeding door ons in rekening gebracht.
 • Mocht uw merrie helaas niet drachtig zijn geworden, ontvangen wij graag uiterlijk 30 september 2018 een schriftelijke gustverklaring van uw dierenarts. Met daarop de volledige gegevens van uw merrie en de naam van de hengst. Na deze datum vervalt de gustreductie.
 • Eventuele reclamaties over een factuur graag binnen 14 dagen na de factuurdatum aan ons doorgeven. Na 14 dagen kunnen wij geen wijzigingen meer doorvoeren.
 • Stallingskosten (voor inseminatie met vers-sperma) (voor diepvriessperma vraag naar onze voorwaarden)
  •  Merrie zonder veulen € 10.00 excl. btw per dag
  •  Merrie met veulen € 11.00 excl. btw per dag
  •  Merries met/of zonder veulen komen dagelijks een paar uur op de wei/paddock
  •  Stallingskosten graag bij het halen van de merrie contant te betalen.
 • Merriebegeleiding voor zal geschieden door de dierenartsen van DAC ZuidOost.
 • Indien het sperma bedoeld is voor embryospoeling dient dit bij de eerste bestelling direct te worden vermeld.
 • Veterinaire kosten voor het begeleiden van uw merrie en eventuele medicijnen worden door de dierenarts rechtstreeks aan de merriehouder doorberekend. Bespreek deze kosten vooraf.
 • Door de bestelling en afname van sperma, verklaart de afnemer/merriehouder kennis te hebben genomen van onze condities, en verklaart zich akkoord met de dek- en betalingsvoorwaarden.
 • Het dekseizoen loopt tot 15 augustus 2018. (voor sommige van onze hengsten 31 augustus 2018 neem hiervoor contact met ons op)

 

EMBRYOTRANSPLANTATIE

Indien een merriehouder bij zijn of haar merrie een embryotransplantatie wilt laten uitvoeren is het belangrijk dit te melden bij de eerste bestelling van het sperma. Indien er een embryo gespoeld wordt, zullen er € 250,- aan kosten in rekening worden gebracht. Het overige verschuldigde bedrag van het dekgeld wordt gefactureerd bij een drachtige draagmoeder. Indien er geen embryo gespoeld wordt kan er opnieuw sperma worden besteld, u dient dan wel een verklaring van de dierenarts in te leveren over de negatieve spoeling. Bij het spoelen van meerdere embryo's wordt er achteraf nog een factuur van het dekgeld verstuurd, uiteraard pas wanneer de draagmoeder drachtig is gescand.

                                

INVRIEZEN EN SPERMA VANGEN VAN "EIGEN"HENGST

Via ons station bieden wij u de mogelijkheid om sperma  te vangen en/of in te vriezen van uw hengst(en), dit gebeurd in samenwerking met Anke Kremers van Kremerslaborant. Wij nemen het sperma van uw hengst af, en Anke Kremers vriest het op ons laboratorium in. Neem voor de voorwaarden hiervan contact met ons op.

Voordat de hengst(en) bij ons dekken om sperma te vangen, vragen wij u voor om CEM en EVA monster van uw hengst af te nemen. Dit ivm de regelgeving regeling paardensperma 2015 ( http://wetten.overheid.nl/BWBR0035708).